Milieu

Wat kan Roofflex mij bieden als ik mijn CO² afdruk wil verkleinen?

Stel, u wilt uw CO² afdruk verkleinen maar weet niet zo goed welke oplossingen u hiervoor kunt benutten? Uit een Amerikaanse onderzoek (2008) is gebleken dat per 9,3m² wit dak, u 1 ton CO² bespaart over een periode van 20 jaar. Hierin is enkel de installatie van een wit dak meegenomen; alle verdere besparingen op verwarming, koeling, levensduurverlenging en verbeterd comfort zijn niet meegenomen in deze berekeningen. Elk 9,3 m² dak die u met Roofflex installeert, staat gelijk aan 1 boom planten. In een follow up onderzoek is berekend, dat als iedere dak en trottoir met een koele oplossing als Roofflex wordt uitgerust, dat het de equivalent van de uitstoot van 300 miljoen auto’s per jaar scheelt.

Als u kiest voor een combinatie van het Roofflex system en zonnepanelen, kunt u tot wel 12% extra rendement op uw zonnepanelen rekenen dankzij de reflecterende en verkoelende eigenschappen van het Roofflex systeem.

Tot slot worden de Roofflex tegels met 100% recyclebaar materiaal vervaardigd waardoor zij, aan het eind van hun levensduur, opnieuw voor andere duurzame doeleinden gebruikt kunnen worden. Hiermee dragen wij ons steentje bij aan de circulaire economie.

Het installeren van het Roofflex systeem zorgt er op verschillende gebieden voor dat uw impact op het milieu en klimaat sterk verminderd wordt.

Ook maakt u met Roofflex aanspraak op subisidies. Meer weten? Kijk op onze subsidie pagina.

Meer weten over maatschappelijk verantwoord ondernemen? Kijk op onze MVO pagina.